Nieuws

Verslaggeefster PowNed bekogeld met stenen in Ede

Screenshot YouTube. Verslaggeefster PowNed duikt weg na stenenregen
Een verslaggeefster van omroep PowNed, die woensdagmiddag in de wijk Veldhuizen was, is door jongeren in die straat bekogeld met stenen. Ook een vrouw die op straat liep werd bekogeld, zo blijkt uit een filmpje van PowNed.
EDE - Een verslaggeefster van omroep PowNed, die woensdagmiddag in de wijk Veldhuizen was, is door jongeren in die straat bekogeld met stenen. Ook een vrouw die op straat liep werd bekogeld, zo blijkt uit een filmpje van PowNed.
Daarin is te zien dat een verslaggeefster haar werk uitvoert en een steen naast haar neer ziet komen. Als ze vraagt waarom er gegooid wordt met stenen, rijdt een jongen weg op een fiets. Vervolgens wordt de politie gebeld.
Een buurtbewoner spreekt zich uit voor de camera van PowNed. 'Zo gaat het al een tijdje hier als je commentaar levert.' Een van de jongeren in de buurt lijkt de stenengooi-actie wel te begrijpen: 'Het is gewoon een verkeerd moment als je komt als er onrust is.'
Een andere vrouw op straat wordt ook bekogeld. 'Ik weet ook gewoon niet meer waar ik mijn auto moet neerzetten', zegt ze tegen de agenten die inmiddels waren gearriveerd. 'Ik krijg er de zenuwen van.'
Vervolgens is te zien dat agenten het verhaal van de PowNed verslaggever niet aannemen en wegrijden. Tot verbazing van de PowNed-verslaggeefster.