Nieuws

Marokkaanse Nederlanders in Ede veroordelen onruststokers in de wijk Veldhuizen

De Edese Marokkaanse gemeenschap zegt geschokt te zijn door de gebeurtenissen in de wijk Veldhuizen. Sinds zondagavond is er sprake van brandstichting in het voormalige winkelcentrum De Lindenhorst, gaan auto's in vlammen op en worden ramen met stenen bekogeld.
EDE - De Edese Marokkaanse gemeenschap zegt geschokt te zijn door de gebeurtenissen in de wijk Veldhuizen. Sinds zondagavond is er sprake van brandstichting in het voormalige winkelcentrum De Lindenhorst, gaan auto's in vlammen op en worden ramen met stenen bekogeld.
Stichting Samenstede en moskee Al Mouahidin zeggen in een verklaring dat zij met klem deze brandstichtingen en vernielingen veroordelen. 

Slachtoffer van een groep Marokkaans-Nederlandse jongeren

'Wij leven mee met de wijkbewoners. Zij zijn slachtoffer geworden van wandaden, gepleegd door een groep Marokkaans-Nederlandse jongeren', schrijven de organisaties in de verklaring.
'De Edese Marokkaanse gemeenschap keurt dit gedrag af en roept maatschappelijke organisaties en buurtbewoners op elkaar op te zoeken om in dialoog te gaan om de rust te laten wederkeren.'

Herstel van orde en veiligheid

De beide organisaties kondigen aan dat zij een actieve rol willen spelen in het herstel van 'orde en veiligheid' in de wijk Veldhuizen. 
'Ook zullen wij de getroffen wijkbewoners bezoeken om hen een hart onder de riem te steken.'

Lees de verklaring op de website van Samenstede:

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!