Nieuws

Renner Gijs Verdick vecht voor zijn leven

De toestand van wielrenner Gijs Verdick is nog steeds zeer ernstig. 'Er zijn verschillende neurologische testen gedaan, maar deze zijn niet hoopgevend', zegt zijn ploeg Cyclingteam Jo Piels.
LAREN - De toestand van wielrenner Gijs Verdick is nog steeds zeer ernstig. 'Er zijn verschillende neurologische testen gedaan, maar deze zijn niet hoopgevend', zegt zijn ploeg Cyclingteam Jo Piels.
Verdick (21) ligt in een Pools ziekenhuis. Hij werd er in de nacht van maandag op dinsdag opgenomen, nadat hij een hartaanval had gehad. In het ziekenhuis kreeg hij een tweede hartaanval. Door zuurstofgebrek is ook hersenschade ontstaan. 
'Gijs ligt er rustig bij en is aan het vechten', aldus zijn team. 'Verder is hij stabiel met zijn hart en ademhaling, maar ligt hij nog wel aan de beademing.'

Meeleven steun voor ploeg en familie

'Wij en de familie van Gijs merken dat er heel veel mensen meeleven en dat is een grote steun voor ons allemaal! De hele ploeg is vol ongeloof en verdrietig, en in gedachten zijn wij bij Gijs en zijn familie. Wij hopen dat hij deze strijd kan winnen', aldus zijn team in een donderdag uitgegeven verklaring.
Verdick nam met zijn ploeg deel aan de Carpathia Couriers Tour in Polen. Zijn ploeggenoten gingen dinsdag niet meer van start; ze zijn naar Nederland teruggekeerd.