Nieuws

Uitzending zondag 15 mei: Krista Fleming

In de vijfde aflevering van Er kan zoveel meer staat Rinus van Beusichem uit Huissen centraal. Hij is gebonden aan een rolstoel.
ARNHEM - In de vijfde aflevering van Er kan zoveel meer staat Rinus van Beusichem uit Huissen centraal. Hij is gebonden aan een rolstoel.
Met Krista Fleming (Nederlands, Europees en Wereldkampioen Kickboxen) bezoekt hij de schaapskooi in Loenen. Ook maken ze een huifkartocht.
Om zich beter te kunnen inleven in de situatie van Rinus, draagt Krista Fleming een ‘beperkingspak’. Dat vijftien kilo zware pak simuleert lichamelijke beperkingen. Ook zit de Gelderse die dag in een rolstoel.

Met en van anderen

Rinus van Beusichem onderging een beenamputatie na problemen met zijn bloedvaten. Hij heeft sindsdien hulp nodig bij alledaagse handelingen. 'Een hoop dingen die ik voorheen goed kon, gaan niet meer. Maar ik geniet van dagjes uit met anderen', vertelt hij.
In ‘Er kan zoveel meer’ bezoekt hij met Zonnebloemafdeling Huissen de schaapskooi in Loenen. Krista Fleming ervaart hoe het is om met een beperking én in een rolstoel eropuit te gaan. 'Ik heb kunnen voelen hoe het is totaal afhankelijk van anderen te zijn. Waar ik in mijn leven niet zo goed in ben. Deze dag is een mooie ervaring.'
Verder in deze uitzending: Angela Kluitman, een van de vele vrijwilligers van De Zonnebloem.

Zondag 15 mei Uitzending om 18.20 uur (daarna elk uur herhaald)

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!