Nieuws

Liveblog Giro (gesloten): Marktplein Apeldoorn bomvol, organisatie raadt af om nog te komen

Het was donderdag bom en bomvol in Apeldoorn tijdens de ploegenpresentatie. De organisatie raadde op een gegeven moment zelfs af om nog naar het Marktplein te komen. Maar de bezoekers die er waren, konden volop genieten van de ploegenpresentatie.
APELDOORN - Het was donderdag bom en bomvol in Apeldoorn tijdens de ploegenpresentatie. De organisatie raadde op een gegeven moment zelfs af om nog naar het Marktplein te komen. Maar de bezoekers die er waren, konden volop genieten van de ploegenpresentatie.
18.51 We sluiten dit liveblog, en gaan door in deel twee. Naast de drukte en de feesten, komen ook Tom Dumoulin en Alejandro Valverde nog voorbij.
18.50 Italiaan 'Pippo' Pozzato 
18.45 Het publiek staat zelfs buiten de hekken van het plein.
18.40 Heerlijke drukte. Foto: Jan Dirk vd Borg
18.33 Altijd tijd voor een goede wheelie!
18.22 Zo druk is het in Apeldoorn
18.17 In het zonnetje is zojuist het eerste team de catwalk opgereden. Het is Gazprom-RusVelo met onder meer Alexander Kolobnev.
18.15 Het is vol op het Marktplein. Organisatie raadt aan niet meer te komen.
18.10 We gaan beginnen!
18.05 Panoramaplaatje
18.00 En binnen in het stadhuis zitten de renners ook te wachten op de presentatie.
17.57 Stampvol is het in Apeldoorn.
17.45 De rondemissen; in een goede koers kunnen die natuurlijk niet ontbreken.
17.35 En zo ziet Apeldoorn er op dit moment uit, over een dikke 20 minuten begint de ploegenpresentatie.
17.20 Verslaggever Jan Sommerdijk over de sfeer in Apeldoorn en over roze sjaals... Ja zelfs bij dit weer.
17.10 De opdracht is duidelijk. Juichen!
17.10 Dat een wielrenner herkennen niet altijd meevalt, daar kan menig commentator over meepraten. In de Tour van 2013 noemde zowel de jury, als sommige commentatoren een verkeerde renner als winnaar. Het was Bakelants, terwijl menig kijker werd verteld dat het Irizar was die de etappe won. En daarom hier vijf tips, hoe u een renner wel kunt herkennen..
Een tip, ga op zoek naar de roze trui.
17.00 Een van de favorieten, Alejandro Valverde, is klaar voor de tijdrit van morgen. 
16.45 Dat zijn wel topplekken voor de ploegenpresentatie.
16.30 Het Rode Kruis is overigens ook aanwezig tijdens de komende Giro-dagen. Met 180 vrijwilligers zijn ze actief op de EHBO-posten in Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.
16.20 Italiaans weer in Apeldoorn.
16.05 De starttijden voor morgen zijn bekend! Tom Dumoulin start om 16.47 uur, concurrent Fabian Cancellara start om 17.00 uur, als 197ste renner. De enige Gelderse deelnemer, Maarten Tjalingii start om 15.25 uur.
Tip van de redactie, gaat u kijken en wilt u weten wie de volgende renner is. Klik dan op dit document, print het uit en neem het mee.
16.00 Helikopters boven Apeldoorn? Hierom dus! Testen, testen en nog eens testen.
15.50 Ja, Apeldoorn is nu even het epicentrum van de Giro. Maar stiekem kijken we even vooruit.. En dit soort dingen kunnen we de komende dagen allemaal verwachten.
15.35 Het plein in Apeldoorn stroomt al langzaam vol, goed vertoeven in het zonnetje.
15.30 Cruciale informatie tijdens de Giro. Is Apeldoorn bereikbaar en hoe? We zochten het voor u uit.
15.20 Bij de wielerliefhebbers zal er nu een 'aha' van herkenning klinken. Want deze wielerduivel is vaak te zien tijdens bergetappes in de Tour. Maar hij is ook in Apeldoorn, bij de start van de Italiaanse wielerkoers. Met een roze duivelsvork natuurlijk..
15.10 Wat er allemaal komt kijken bij een wielerronde met 198 wielrenners? Vraag dat maar aan Martine Sprokkereef uit Huissen. 'Er moet voor de crew worden gezorgd (van lunch tot overnachtingen), er moet een hoofdkantoor zijn en ook onze gasten moeten natuurlijk welkom worden geheten.' Dat Martine last heeft van Giro-koorts is niet zo gek. Ze is namelijk de vrouw van oud-wielrenner Kenny van Hummel.
15.00 Projectdirecteur Simone Richardson is natuurlijk verheugd over het heerlijke weer. 'Daar zijn we superblij mee, iedereen kan lekker buiten gaan kijken. Wat wil je nog meer?'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!