Nieuws

De koning komt naar de Giro in Apeldoorn: 1,5 uur handjes schudden, tientallen ontmoetingen

APELDOORN - De koning komt vrijdag naar Apeldoorn, voor de start van de Giro. Hij krijgt het - zoals gewoonlijk - druk met begroeten en handen schudden.

15.50 uur

De koning komt aan bij Omnisport, de Voorwaarts 55.
Bij de auto wordt hij begroet door 'zijn' commissaris Cornielje en door burgemeester Berends. (begroeting 1 en 2)
Daarna loopt hij naar het rennerskwartier en schudt handjes met gedeputeerde gastheer Markink (3), mevrouw Cioli, CEO van communicatiebureau RCS Media Group (4) en Giro-ambassadeur Erik Breukink. En dat is 5.
In het rennerskwartier leiden de twee mannen de koning langs een aantal teambussen, bijvoorbeeld van Giant-Alpecin.
Na de bussen gaat Willem-Alexander naar de hoofdingang van Omnisport. Daar wordt hij begroet door de 6e persoon: directeur Denneboom.

16.10 uur

Inmiddels is de koning bij de ingang van Omnisport. Daar wordt hij gedag gezegd door de Italiaanse ambassadeur Azzarello (7), burgemeester Bruls van Nijmegen (8) en de Arnhemse burgemeester Kaiser. Daarmee zit 'ie op 9.
Binnen praat hij met vertegenwoordigers van RCS Sport, de organisator van de Giro Simone Richardson, de Union Cycliste Internationale, de Nederlandse Toerfiets Unie, de Koninklijke Nederlandsche Wielren Unie, de organisatie van de Giro Gelderland en vrijwilligers en wethouders uit Apeldoorn, Arnhem en Nijmegen.
Gokje? Ruim 30 mensen 'ontmoet'. 

16.40 uur

Willem-Alexander gaat naar de startlocatie om een aantal starts van dichtbij mee te maken.

16.50 uur

Klaar bij Omnisport. De koning vertrekt in een volgauto naar theater Orpheus.

17.20 uur

Onze vorst heeft nu vijf minuten voor de huldiging en de prijsuitreiking met burgemeester Berends (aan de etappewinnaar), gedeputeerde Markink (rozetruidrager), Matthew Knight van de UCI (rode trui), Apeldoorns wethouder Stukker (witte trui en Festina Official Timing Price).

17.25

Klaar! Al met al tientallen personen begroet.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!