Nieuws

Agent met wapenstok slaat erop los na achtervolging Arnhem; was dat écht nodig?

ARNHEM - Een wildwestachtervolging door Arnhem die eindigde in winkelcentrum Presikhaaf. De politie schreef op Facebook: 'Het is een wonder dat er niemand gewond is geraakt bij deze achtervolging'. De vraag die veel mensen bezighoudt na de hardhandige aanhouding: moest dat met zoveel geweld?
Even terug naar het begin.
Als een alerte voorbijganger dinsdagavond ziet dat er metaal wordt gestolen in Duiven, komt de politie in actie. Wat volgt is een achtervolging van de verdachte auto door meerdere politiewagens, eerst over de A12 en later door Velp en Arnhem. De dollemansrit eindigt bij het winkelcentrum.
Drie politiewagens raken flink beschadigd en een scooter belandt onder een van de auto's. De scooterbestuurder kan zich ternauwernood in veiligheid brengen. 
'Als je nou gewoon stopt!' kopt de politie vervolgens boven een bericht op de Facebookpagina van de politie Arnhem-Noord. Veel mensen zijn getuige van de crash die eindigt met een boel verwrongen staal en een gewelddadige aanhouding, waarbij een agent inzet van de wapenstok niet schuwt. Het duurt dan ook niet lang voor de eerste filmpjes van het incident opduiken.

'Man vormde nog gevaar'

Tijdens de aanhouding schreeuwt een aantal mensen dat de politie moet stoppen met het slaan van de verdachte. Op de Facebookpagina van Omroep Gelderland vinden veel mensen het optreden van de politie prima. 
De politie wil zelf in ieder geval niet spreken van overdreven geweld, omdat de man stoptekens negeerde en als een wilde over de weg reed.
Hij bracht levens in gevaar, vindt de politie. En dus moest hij worden gestopt. Toen de verdachte eenmaal klem zat, verzette hij zich bij zijn aanhouding. 'Zolang de man niet aangehouden is, vormt hij nog steeds een gevaar', licht een politiewoordvoerder het optreden van de agent in burger toe. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!