Nieuws

Begroting van 13 miljoen euro voor de Giro wordt gehaald volgens provincie

OTTERLO - De begroting van 13 miljoen euro voor vier dagen Ronde van Italië in Gelderland wordt gehaald.
Dat zei gedeputeerde Jan Markink tijdens de presentatie van de Giant-Alpecin ploeg woensdagmiddag in het Kröller-Müller museum. "Ik ga ervan uit dat we met dat budget uitkomen. Iedere euro die we erin stoppen, wordt ook weer uitgegeven in Gelderland. Daar ben ik dubbel en dwars van overtuigd."
"Er kunnen altijd nog wat tegenvallers zijn, maar dat verwacht ik niet. We blijven bij de taakstellende begroting. Je weet nooit of er op het laatst nog een extra loopbrug moet komen, maar het ziet ernaar uit dat het allemaal binnen de begroting blijft."
"Het belangrijkste is dat het een geweldig feest wordt. Als je niet wordt reuring brengt, weet je ook zeker dat je niet aan de hele wereld kunt laten zien hoe mooi Gelderland is. Zowel de grote steden als elk dorp is zich mooi aan het maken. Van molens met roze wieken tot panden die helemaal roze zijn gemaakt. En we hebben heel veel geluk, want het wordt schitterend weer. Je moet er niet aan denken dat we weer zouden hebben zoals twee weken geleden in Luik-Bastenaken-Luik met sneeuw en hagel."
"Dit is een enorm groot evenement. Prachtig dat we dit hier naartoe hebben gehaald. De Italiaanse organisatie vindt dit ook echt geweldig. Het wordt in 175 landen uitgezonden, dus we kunnen Gelderland mooi laten zien aan de wereld."
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!