Nieuws

Toestand wielrenner Gijs Verdick nog steeds zorgwekkend

De toestand van wielrenner Gijs Verdick uit Laren is nog steeds zorgwekkend. Dat zegt manager Ria Vink van het Cyclingteam Jo Piels. © Cyclingteam Jo Piels
LAREN - De toestand van wielrenner Gijs Verdick uit Laren is nog steeds zorgwekkend. Dat zegt manager Ria Vink van het Cyclingteam Jo Piels.
Verdick (21) ligt in een Pools ziekenhuis. Hij werd er in de nacht van maandag op dinsdag opgenomen, nadat hij een hartaanval had gehad. In het ziekenhuis kreeg hij een tweede hartaanval. Door zuurstofgebrek is ook hersenschade ontstaan. 

Hersenen reageren niet

Zijn vader, moeder en één van zijn zussen zijn bij hem. 'Ik heb net met zijn vader gesproken', zegt Vink. 'De hartwaarde is iets omhoog gegaan, gisteren was de pompfunctie maar 15 procent. Ze hebben de medicatie verminderd om te kijken of dat iets uithaalt. Maar er is nog geen reactie vanuit de hersenen.'

Ploeg terug naar Nederland

Verdicks ploeggenoten zitten er doorheen, zegt Vink. Ze zijn wel teruggegaan naar Nederland. 'Ze kunnen daar toch niets doen. Ja, het is een beladen gebeuren', verzucht Vink.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!