Ede

Opnieuw onrust in wijk Veldhuizen in Ede; 3 auto's afgebrand

EDE - Het was afgelopen nacht opnieuw onrustig in de Edese wijk Veldhuizen. Nadat in de afgelopen dagen ruiten werden ingegooid en meerdere brandjes waren gesticht, brandden vannacht opnieuw drie auto's af. Ditmaal aan de Prinsenhof.
Een naastgelegen voertuig raakte beschadigd. De eerste melding van de brand kwam rond 03.15 uur; vermoedelijk gaat het opnieuw om brandstichting. In een deel van Veldhuizen geldt op dit moment een samenscholingsverbod en een noodbevel, na de eerdere ongeregeldheden. Burgemeester Van der Knaap kondigde dit maandag af.
Verslaggever Hugo Boogaerdt nam een kijkje in de wijk na de onrustige nacht: 
Cameraman Bjorn Appel spreekt over een kat-en-muisspel tussen politie en jongeren, dat voorafging aan de brand. De partij Voor Nederland heeft Kamervragen gesteld over het samenscholingsverbod en wil onder meer weten hoe deze situatie kon ontstaan. 

Jeugd is boos

Volgens de voorzitter van de Marokkaanse Vereniging Ede, Mimoun Aktitou, hebben de problemen te maken met het sluiten van een buurthuis aan de Lindenhorst. Het buurthuis zat in een voormalig winkelcentrum, dat volgende week tegen de grond gaat. 
Opvallend is dat de Prinsenhof, gelegen in Veldhuizen B, niet in het deel van de wijk ligt waar de onrust is. Het deel Veldhuizen A is al jaren een zorgenkindje van de gemeente Ede, maar de laatste tijd ging het juist beter. Totdat enkele maanden geleden opnieuw een reeks incidenten plaatsvond.
Bekijk hier het gedeelte van de wijk waar het samenscholingsverbod geldt. De marker staat op de Prinsenhof, waar de laatste autobranden plaatsvonden:
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!