Nieuws

Wildwestachtervolging in Arnhem; 'harde' arrestatie van verdachte

ARNHEM - Een politieachtervolging die begon op de A12, is dinsdagavond geëindigd in winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem. Daarbij raakten drie politieauto's beschadigd. Een van deze wagens belandde bovenop een scooter.
De politie kreeg een tip van een diefstal op een industrieterrein in Duiven. Omstanders gaven het kenteken van de auto door waarmee de dieven ervandoor gingen. 
Op de A12 kwamen politiemensen de vluchtauto tegen en zetten de achtervolging in. Die eindigde in winkelcentrum Presikhaaf in Arnhem, nadat de politie de wagen had klemgereden. De bestuurder is opgepakt. Dat geldt ook voor twee vrouwen die onderweg door de bestuurder uit de wagen waren gezet.

Motorrijder bijna aangereden

Een motorrijder uit Velp werd even daarvoor bijna door de vluchter aangereden, meldt hij. 'Die auto kwam regelrecht op mij af. Ik kon net aan de kant. Ik had het hart in mijn keel.'
Omstanders filmden de arrestatie van de man. Die ging er niet zachtzinnig aan toe, blijkt uit opnames waarover Omroep Gelderland beschikt. Publiek schreeuwt in dat filmpje dat de politie moet stoppen met het slaan van de verdachte.
Politiewoordvoerder Simen Klok benadrukt dat aan de arrestatie een wilde achtervolging voorafging. 'De verdachte wilde absoluut niet meewerken en hij vormde een gevaar voor anderen.'