Nieuws

Samenscholingsverbod in wijk Veldhuizen in Ede half jaar van kracht

EDE - In een groot deel van de Edese wijk Veldhuizen komt per direct een samenscholingsverbod. Dat laat burgemeester Cees van der Knaap weten. Het verbod geldt voor de duur van zes maanden. 'De macht ligt niet op straat, maar bij de gemeente en de politie. Ik ben er helemaal klaar mee.' Naast het verbod komt extra cameratoezicht.
Het samenscholingsverbod volgt na de ongeregeldheden in de wijk, onder meer bij voormalig winkelcentrum De Lindenhorst. Zo werd een aantal auto's in brand gestoken. Volgens de gemeente Ede is de groep die voor onrust zorgt tussen de 50 en 60 personen groot en zijn ze tussen de 12 en 22 jaar oud. 'Ik ben ontzettend giftig, dat een aantal raddraaiers hier kans toe ziet', legt Van der Knaap uit.

Geen nieuw honk Marokkaanse vereniging

Volgens de burgemeester zijn de ongeregeldheden direct te koppelen aan het sluiten van het honk van de Marokkaanse vereniging in De Lindenhorst. Ook komt er geen nieuw pand voor de groep in de wijk.
Daarnaast wordt er in de wijk ook extra gecontroleerd door politie. Het gebouw van De Lindenhorst wordt aanstaande maandag gesloopt, er is angst dat het gebouw voor die tijd in brand wordt gestoken.
In een persbericht van de gemeente is te lezen: 
'Het gebied waarin het samenscholingsverbod van kracht is, wordt omsloten door: Proosdijerveldweg, Veenderweg, Kastelenlaan, Slotlaan, Nienhof, over de watergang tussen de Horst- en Hofbuurt naar de N224, N224, Hogewoud, Stakenberg, Lunterseweg en Proosdijerveldweg.'
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!