Nieuws

Oom Mariska Peters uit Nijmegen veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs voor wurgen en verkrachten nichtje

ARNHEM - De oom van Mariska Peters uit Nijmegen is woensdag veroordeeld tot 20 jaar cel en tbs met dwangverpleging. De rechtbank in Arnhem acht bewezen dat de 52-jarige man zijn nichtje vorig jaar heeft verkracht en gewurgd.
Justitie had 15 jaar en tbs tegen de man geëist. De officier van justitie had al om vrijspraak voor moord gevraagd, omdat die niet bewezen kon worden.

Oom hielp mee aan zoekactie

De 21-jarige Mariska Peters verliet in de nacht van 8 op 9 februari vorig jaar haar ouderlijk huis om een vriendin te bezoeken, maar ze kwam daar nooit aan. Er werden zoekacties gehouden, waar ook haar oom aan meehielp. Twee weken later werd haar lichaam gevonden in natuurgebied de Hatertse Vennen bij Nijmegen. Het lichaam was verstopt onder takken en bladeren.

Dader zegt niets

De politie vond DNA van Mariska's oom op haar kleding en lichaam. Op 10 maart werd hij opgepakt, maar de man bleef tijdens de politieverhoren zwijgen. Ook voor de rechtbank twee weken geleden beriep hij zich tot ergenis van de familie op zijn zwijgrecht.
De man was eerder veroordeeld voor zedenmisdrijven en ernstige mishandeling. Hij zat op de open afdeling van de Nijmeegse Pompekliniek, omdat hij bijna klaar was met zijn tbs-behandeling.

Gejuich van publieke tribune

De publieke tribune bij de rechtszaak zat vol met familie, vrienden en bekenden van Mariska Peters. Toen de straf van 20 jaar en tbs werd uitgesproken, klonk er gejuich op van de publieke tribune.