Nieuws

Guus Hiddink maakt lelijke val bij opstootje (video)

Chelsea-coach Guus Hiddink (rechts) maandagavond met zijn collega Mauricio Pochettino van Tottenham.
Chelsea-coach Guus Hiddink maakte maandagavond kort na de verhitte derby tegen Tottenham Hotspur (2-2) een lelijke val in het hevige gedrang bij de spelerstunnel. © EPA
LONDEN - Chelsea-coach Guus Hiddink maakte maandagavond kort na de verhitte derby tegen Tottenham Hotspur (2-2) een lelijke val in het hevige gedrang bij de spelerstunnel.
De 69-jarige Achterhoeker trachtte de vechtende meute tot bedaren te brengen, maar ging daarbij zelf onderuit. Stewards hielpen hem weer overeind waarna hij een tikje aangeslagen de catacomben opzocht.
'Het was een emotionele wedstrijd, een hectische derby', gaf de ogenschijnlijk ongedeerde Hiddink na afloop toe. 'Dat mag natuurlijk best, maar er waren ook incidenten die niet mogen gebeuren', doelde hij op de vele opstootjes tijdens en na de grimmige wedstrijd.
Beelden van de val:
Door de remise verspeelde Tottenham, dat bij de rust nog met 2-0 leidde, de laatste titelkansen. Zonder zelf in actie te komen, kon Leicester City mede dankzij Chelsea de eerste landstitel in de clubhistorie vieren. 'Ik heb net een telefoontje gekregen van mijn collega Claudio Ranieri van Leicester. Hij bedankte mij voor de manier waarop we in de tweede helft hebben gespeeld', liet Hiddink nog best wel een beetje trots weten.