Nieuws

Meerdere autobranden in wijk Veldhuizen in Ede; vier auto's beschadigd

In de Edese wijk Veldhuizen woedden in de nacht van maandag op dinsdag meerdere autobranden. In totaal raakten zeker vier auto's beschadigd. Beide branden volgden kort na elkaar. © Ronald Heitink
EDE - In de Edese wijk Veldhuizen woedden in de nacht van maandag op dinsdag meerdere autobranden. In totaal raakten zeker vier auto's beschadigd. Beide branden volgden kort na elkaar.
De politie houdt rekening met brandstichting. Brandweer en politie rukten even voor middernacht uit naar de Boekhorst in Veldhuizen. Twee auto's stonden daar in brand, een naastgelegen voertuig kon nipt worden gered maar raakte wel beschadigd. 
Rond 01.00 uur kwam de volgende melding, door buurtbewoners aan de Schoonenburg. Dat gebeurde na een harde knal. Ook daar stond een auto in brand. Bewoners gingen deze vervolgens met een tuinslang te lijf. Politieagenten surveilleerden na de autobranden in de wijk en er is een onderzoek gestart. 
Buurtbewoners in de weer met de tuinslang: 
In 2009 vond ook al een reeks autobranden plaats in de wijk. 

Eerdere onrust

Veldhuizen is al tijden een zorgenkindje van de gemeente, door onder meer criminaliteit en straatoverlast. De laatste jaren ging het er juist beter maar vorig jaar vond weer een reeks incidenten plaats, onder meer tijdens Oudejaarsnacht, toen de politieauto waarin (toevallig) burgemeester Van der Knaap reed, bekogeld werd.
Lees ook: 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!