Nieuws

FIOD viel pand Arnhem binnen om fraude woonzorgcentrum; twee aanhoudingen

ARNHEM - Bij de inval van de FIOD in een pand aan de Genestetstraat in Arnhem werden maandag twee verdachten aangehouden. Zij worden verdacht van het plegen van fraude met een woonzorgcentrum voor senioren in de provincie Gelderland. De belastingdienst vermoedt dat het gaat om een bedrag van 9 ton.
De belastingdienst denkt aan fiscale fraude en faillissementsfraude.
De verdachten zouden spullen en geld uit de failliete boedel van de woonzorgcentrum hebben gehaald. Dit is voor de curator verborgen gehouden door valse facturen op te maken.

Alleen maar schulden

De hoofdverdachte zou het woonzorgcentrum beneden de werkelijke waarde aan de andere verdachte hebben verkocht. In dat bedrijf zaten op dat moment alleen maar schulden. De curator kreeg geen complete administratie. De aangifte voor de omzetbelasting van de hoofdverdachte is onjuist gedaan. 

Fraude met erfenis

De hoofdverdachte zou ook nog eens een erfenis achterover hebben gedrukt. Hij was door één van de bewoners in het woonzorgcentrum voor senioren aangesteld als executeur van de nalatenschap. De erfgenamen hebben nooit enig bedrag uit de erfenis van hun overleden familielid ontvangen.
In Arnhem is het huis van een van de verdachten doorzocht. Er is beslag gelegd op luxe spullen en op het geld op de bank. 
De belastingdienst heeft niet bekendgemaakt om welk woonzorgcentrum het gaat.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!