Nieuws

Marjan Schwegman spreekt tijdens dodenherdenking Nijmegen

Professor Marjan Schwegman en burgemeester Hubert Bruls zullen spreken tijdens de nationale dodenherdenking in Nijmegen. Burgemeester Bruls spreekt op het Keizer Traianusplein, professor Marjan Schwegman in de Sint Stevenskerk.
NIJMEGEN - Professor Marjan Schwegman en burgemeester Hubert Bruls zullen spreken tijdens de nationale dodenherdenking in Nijmegen. Burgemeester Bruls spreekt op het Keizer Traianusplein, professor Marjan Schwegman in de Sint Stevenskerk.
Het thema van dit jaar is ‘De vrijheid omarmd’. In het kader hiervan is burgemeester Bruls aanwezig bij de herdenking van de Nijmeegse Joodse slachtoffers op de Kitty de Wijzeplaats. Hier zal hij samen met anderen de namen van de overleden slachtoffers voorlezen.

Kranslegging

Daarna is om 19.00 uur een openbare herdenkingsbijeenkomst in de Sint Stevenskerk. Hier zal mevrouw Schwegman de overweging uitspreken.
Vanuit de Sint Stevenskerk vertrekt de burgemeester naar het Keizer Traianusplein. Hier start om 19.55 uur de herdenking en kranslegging. Om 20.00 is iedereen twee minuten stil, daarna houdt burgemeester Bruls een toespraak.
Ter afsluiting worden alle Nijmegenaren uitgenodigd voor een gratis herdenkingsconcert in De Vereeniging om 21.00 uur.