Nieuws

Giro voor dummies: wat ziet de wereld aan Gelderse pracht?

Naar schatting van de organisatie kijken en luisteren er zo'n 800 miljoen mensen in 192 landen naar de Giro. Het evenement is dus een uitgelezen kans voor Gelderland om zich aan de wereld te presenteren.
APELDOORN - Naar schatting van de organisatie kijken en luisteren er zo'n 800 miljoen mensen in 192 landen naar de Giro. Het evenement is dus een uitgelezen kans voor Gelderland om zich aan de wereld te presenteren.
Maar wat krijgen die televisiekijkers dan misschien allemaal te zien?

Kerken en kastelen

Eén van de eerste toeristische beelden van de Giro zal Paleis Het Loo in Apeldoorn zijn en de daarbij behorende barokke tuinen.
Maar ook het Kasteel van Doornenburg of de ruïne van Batenburg maken kans om in beeld te komen. In het oog springende kerken zijn de Stevenskerk in Nijmegen, de Eusebiuskerk in Arnhem en de Walburgiskerk in Zutphen.
Foto: Kasteel Doornenburg
Foto: Eusebiuskerk Arnhem

Water, veel water....en bruggen natuurlijk

Nederland staat uiteraard bekend vanwege de klompen, de tulpen en de molens. Maar ook rivieren en dijken zijn in het buitenland wel bekend. De televisiebeelden van de koers zullen tijdens de uitzending afgewisseld worden met mooie toeristische plaatjes.
De Gelderse rivieren zullen zo ongetwijfeld allemaal langs komen. Compleet met dijken en bruggen. Wat te denken van de Waal, de Rijn, de Maas, de IJssel, het Pannerdensch Kanaal, het Apeldoorns Kanaal, de Berkel.
En de grote bruggen die erbij horen: de Waalbrug, de Oversteek, de John Frostbrug, de Willem Alexanderbrug, de IJsselbrug.
Foto: Waalbrug Nijmegen

Draaiende wieken

De camera's gaan zeker ook op zoek naar dat typische Nederlandse symbool: de molen. En we gaan ze vast zien, Molen Zeldenrust in Overasselt of de Maasmolen in Nederasselt. Of wat dacht u van de Molen Agneta in Ruurlo of misschien zelfs de watermolen in Borculo.
De molen van Ruurlo
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!