Nieuws

Bijeenkomst voor in Alanya omgekomen 16-jarige Nadine op haar school in Apeldoorn

Het Veluws College, locatie Walterbosch
De dood van de 16-jarige Nadine zorgt voor veel verdriet bij vrienden, vriendinnen en medeleerlingen van het Apeldoornse meisje. Daarom was er maandagmiddag een bijeenkomst op het Veluws College, locatie Walterbosch.
APELDOORN - De dood van de 16-jarige Nadine zorgt voor veel verdriet bij vrienden, vriendinnen en medeleerlingen van het Apeldoornse meisje. Daarom was er maandagmiddag een bijeenkomst op het Veluws College, locatie Walterbosch.
Nadine, die in het vierde jaar van het vwo zat, was op vakantie in Turkije en viel in Alanya van een klif toen ze een foto wilde maken. Ze kwam met haar hoofd op de rotsen en overleed.
Directeur Jacqueline Versluijs: 'We hebben gisteren alle klasgenoten, vrienden en vriendinnen van het meisje gebeld. Daarnaast zijn ook alle collega's op de hoogte gebracht. En vanmiddag is er op school een bijeenkomst voor alle leerlingen die daar behoefte aan hebben. Wij hebben dit helaas al eens eerder meegemaakt en we merken dat het voor leerlingen prettig is om samen verdriet te hebben.'

Ook herdenking na de vakantie

Het is meivakantie en daardoor zijn er nogal wat leerlingen op vakantie en kon mogelijk niet iedereen bij die herdenking aanwezig zijn. Er komt dan ook nog een andere mogelijkheid voor de leerlingen om samen het verdriet te verwerken, aldus Versluijs.
'We weten nog niet of het mogelijk is om samen de begrafenis of de crematie bij te wonen, maar de maandag na de meivakantie zal er weer opvang zijn voor haar klas en voor collega's.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!