Nieuws

Deurdonderen, in de voetsporen van Normaal

ARNHEM - De legendarische rockband Normaal bestaat niet meer, maar streektaal en rockmuziek blijft een sterke combinatie. Een opvolger van de Achterhoekse rockers zal er nooit komen, daarvoor was de band te eigenzinnig en te uniek. Maar wie treden in de voetsporen van en houden het dialect hoog in het vaandel ?
Omroep Gelderland gaat in een achtdelige TV-serie op zoek naar de dialectrockers na-Normaal. Welke muzikanten zweren bij zingen in het plat en hoe brengen ze dat over op hun publiek ?Zes heel verschillende bands laten zien waarom streektaal en rock zo goed samengaan. De drie Gelderse en drie Overijsselse groepen krijgen de opdracht om een nieuwe song te schrijven met een Normaal-lied als inspiratiebron. Simpelweg naspelen of kopiëren is er niet bij. Het wordt echt een nieuw en uniek nummer op het repertoire van de bands.
Gitarist Alan Gascoigne legt het rock&roll-principe nog een keer uit:
De groepen worden gevolgd tijdens live-optredens in kroegen, tenten en clubhuizen. De camera volgt ze in oefenruimtes, kleedkamers en in de studio waar hun song wordt opgenomen. De 6 liedjes komen uit op CD, een mooi en tastbaar bewijs van het feit dat er nog steeds leven zit in de streektaal.
Omroep Gelderland zendt de TV-serie “Deurdonderen’ uit op acht vrijdagavonden van 13 mei tot en met 1 juli (telkens vanaf 18.20 uur), maar ook op radio, web en Facebook zal er veel aandacht worden besteed aan de bands en hun route naar song & succes.Volg de bands via Omroep Gelderland en laat horen wat u van hun optredens en hun nieuwe song vindt. U kunt uw stem laten horen via radio, website en Facebook.
En in Tuk is het altijd lekker op de trekker: 
De bands die gaan Deurdonderen zijn:
Aflevering 1, vrijdag 13 mei: de Boetners uit Braamt, Gelderland
Aflevering 2, vrijdag 20 mei: Dokter Watjes uit Hengevelde, Overijssel
Aflevering 3, vrijdag 27 mei: Ritn Ditn uit Nijkerk, Gelderland
Aflevering 4, vrijdag  3 juni:  Boerenrockies uit Tuk, Overijssel
Aflevering 5, vrijdag 10 juni: Taliband uit Toldijk, Gelderland
Aflevering 6, vrijdag 17 juni: Half um Half uit Usselo, Overijssel
Aflevering 7, vrijdag 24 juni: In de studio
Aflevering 8:, vrijdag  1 juli:  CD-presentatie
Met dank aan: Rob Westendorp, Spiros Dijkstra, André Manuel, Jan Wilm Tolkamp, Studio Houdoe, Hans Beerten, Erwin Maas, Paul van Druten, Jeroen Klaver, café De Kievit Megchelen, Pand van Janna Diepenheim, Boerenmaandag Nijkerk, Smithy's Palace Eesveen, Flophouse Toldijk, Zomerfeesten De Hoeve.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!