Nieuws

Noodopvang Heumensoord Nijmegen wordt nu klaargemaakt voor Special Olympics

MALDEN - Opvangkamp Heumensoord wordt de komende tijd deels afgebroken. Afgelopen week vertrokken de laatste vluchtelingen van de noodopvang tussen Malden en Nijmegen.
Volgens het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) blijven er enkele units staan maar zal het zogenoemde 'groene dorp' in zijn geheel worden weggehaald.
Verder is er ook een 'wit' en 'paars dorp'. Deze tenten zullen nog even blijven staan voor onder meer de Special Olympics. Daarna wordt de plek gebruikt door militairen die meedoen aan de Vierdaagse.

Kou en verveling

In totaal vertrokken er vorige week dinsdag 56 vluchtelingen naar een opvang in Amstelveen. Donderdag verlieten nog eens 37 vluchtelingen Heumensoord op eigen gelegenheid naar een andere opvang.
Er was op Heumensoord sinds oktober 2015 een opvanglocatie voor 3000 vluchtelingen. Heumensoord was de grootste noodopvang van vluchtelingen in Nederland. De massale opvang leidde tot veel kritiek. Vluchtelingen klaagden over gebrek aan privacy, kou en verveling. Bovendien waren er klachten dat de asielprocedure te lang duurde. Dat werd ook beaamd door de burgemeesters van Nijmegen en Heumen.
In Nijmegen worden over enige tijd opnieuw vluchtelingen opgevangen. Dit keer zijn dat er 500. Deze groep zal worden opgevangen in het oude belastingkantoor bij het station.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!