Nieuws

Badmintonsters Selena Piek en Eefje Muskens uit Arnhem pakken zilver op EK

Badmintonster Selena Piek en Eefje Muskens uit Arnhem hebben zilver gehaald op het EK in Frankrijk. Het Nederlandse topduo stond in het Franse La-Roche-sur-Yon in de finale.
LA ROCHE-SUR-YON - Badmintonster Selena Piek en Eefje Muskens uit Arnhem hebben zilver gehaald op het EK in Frankrijk. Het Nederlandse topduo stond in het Franse La-Roche-sur-Yon in de finale.
Het duo bleek zondag in de finale van het vrouwendubbel niet opgewassen tegen het favoriete Deense koppel Christinna Pedersen en Kamilla Rytter Juhl.
Muskens en Piek boden goed tegenstand en verrasten hun tegenstandsters geregeld met geplaatste shuttles, maar de score was na twee games in het voordeel van het als eerste geplaatste Deense koppel: 21-18 21-17.
Het Nederlandse duo toonde aan dat ze met recht in de top tien van de wereldranglijst staan en vrijwel zeker kunnen rekenen op deelname aan de Olympische Spelen.
Voor Piek was de zilveren plak haar tweede medaille op de EK. Met Jacco Arends uit Arnhem trad ze zaterdag in La-Roche-sur-Yon aan in de halve finales van het gemengd dubbelspel. De Deense titelverdedigers Christinna Pedersen en Joachim Fischer waren met 21-17 21-8 te sterk, maar het verlies leverde het Nederlandse koppel toch een bronzen medaille op.