Nieuws

Domper voor Vitesse in GelreDome

Vitesse heeft zondag thuis met 3-1 verloren van FC Utrecht. Daardoor zakken de Arnhemmers naar de tiende(!) plek op de ranglijst en hebben ze plaatsing voor de play-offs niet in eigen handen op de laatste speeldag.
ARNHEM - Vitesse heeft zondag thuis met 3-1 verloren van FC Utrecht. Daardoor zakken de Arnhemmers naar de tiende(!) plek op de ranglijst en hebben ze plaatsing voor de play-offs niet in eigen handen op de laatste speeldag.

Eerste gevaar van Vitesse

Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam van Vitesse. Een lange bal van Thomas Oude Kotte zorgde achterin bij Utrecht voor problemen waardoor spits Dominic Solanke Utrecht-doelman Bednarek bijna kon omspelen. Even later moest de keeper weer optreden toen Solanke opnieuw voor hem opdook.
Vitesse had het initiatief en dat resulteerde daarna in een kans voor middenvelder Lewis Baker, die mocht starten vanwege de schorsing van Sheran Yeini. De poging van Baker was echter veel te slap.
Na ruim een kwartier spelen was Utrecht voor het eerst serieus in de buurt van het doel van Vitesse-keeper Room, maar de voorzet van Nacer Barazite (uit Huissen en ex-Vitesse) werd weggekopt. Aan de andere kant was Oude Kotte dichtbij uit een corner. Zijn kopbal ging net over.

Kashia zet Vitesse op voorsprong

De thuisclub kwam na een half uur op voorsprong. Aanvoerder Guram Kashia schoot uiteindelijk raak na een vrije trap van Baker. Even voor rust moest Utrecht-doelman Bednarek zich strekken toen Renato Ibarra het in de korte hoek probeerde.
Na de pauze begon Utrecht iets feller zonder echt gevaarlijk te worden. Slordig balverlies van Vitesse-back Kosuke Ota werd niet afgestraft door Joosten van Utrecht. Vitesse kreeg ook kansen. Rashica en Solanke waren uit een tweetal corners dicht bij een tweede Arnhemse treffer.

Kansen over en weer

Rashica haalde even later uit, maar vond het zijnet. Utrecht kreeg daarna twee levensgrote kansen. Nadat Boymans faalde, zag Haller zijn omhaal gekeerd door Room. Vitesse leek daarna te gaan scoren, maar Utrecht-verdediger Van der Maarel voorkwam een treffer van Baker. Het ging op en neer want voor Utrecht schoot Ramselaar vervolgens in kansrijke positie over. Na een mooi hakje van Rashica schoot Qazaishvili naast.
En toen was het wel raak voor Utrecht. Barazite schoot na een voorzet van links keurig de 1-1 binnen voor de bezoekers uit de Domstad. Boymans gooide daarna roet in het eten voor Vitesse door 1-2 te maken. Leeuwin deed er vlak voor tijd nog een schepje bovenop.

Vitesse - FC Utrecht 1-3

1-0 Kashia 30.
1-1 Barazite 74.
1-2 Boymans 85.
1-3 Leeuwin 88.
Opstelling Vitesse: Room; Lelieveld, Kashia, Oude Kotte, Ota (87. Brown); Nakamba, Baker, Qazaishvili; Ibarra, Solanke (73. Zhang), Rashica.
Reserves: Velthuizen, Schorea, Brown, Oliinyk, Lieftink, Osman, Zhang.