Nieuws

Nijkerk wakker na achtervolging met politiehelikopter, twee man opgepakt

Achtervolging en zoekactie met politiehelikopter in Nijkerk
Inwoners van Nijkerk werden vanmorgen rond 6 uur gewekt door het lawaai van een politiehelikopter. Die werd ingeschakeld om te helpen bij een achtervolging. Twee jongemannen zijn door de politie opgepakt.
NIJKERK - Inwoners van Nijkerk werden vanmorgen rond 6 uur gewekt door het lawaai van een politiehelikopter. Die werd ingeschakeld om te helpen bij een achtervolging. Twee jongemannen zijn door de politie opgepakt.
Meerdere inwoners van Nijkerk vroegen zich vanmorgen op social media af wat de helikopter boven hun woonplaats deed. 
Maar het antwoord kwam al snel.
De achtervolging begon in Amersfoort. Daar werden twee jongemannen rond 5 uur betrapt bij een auto-inbraak. Getuigen waarschuwden de politie die de achtervolging inzette nadat de twee er in hun eigen voertuig vandoor gingen. De achtervolging eindigde in de omgeving van de Holkerweg en Beekhoven in Nijkerk. Daar zou de politie de twee verdachten uit het oog zijn verloren. Ter plaatse werd daarom een grote zoekactie opgezet met naast de helikopter ook politiehonden. 
Het leek er aanvankelijk op dat de zoekactie zonder resultaat zou blijven. Maar toen die werd afgeschaald, werden alsnog de twee verdachten aangehouden. Het gaat om een jongen van 16 uit Maarssen en een Utrechter van 18.