Nieuws

Nieuw hoofd beheer Jachtslot Het Oude Loo in Apeldoorn

Nieuw hoofd beheer Jachtslot het Oude Loo
Koning Willem-Alexander heeft Marieke Penninga benoemd tot intendant van Jachtslot Het Oude Loo in Apeldoorn, landgoed de Horsten in Wassenaar en de drie koninklijke paleizen die de koning gebruikt.
APELDOORN - Koning Willem-Alexander heeft Marieke Penninga benoemd tot intendant van Jachtslot Het Oude Loo in Apeldoorn, landgoed de Horsten in Wassenaar en de drie koninklijke paleizen die de koning gebruikt.
Jachtslot het Oude Loo stamt uit de 15e eeuw en staat op Kroondomein Het Loo, niet ver van Paleis Het Loo. Stadhouder Willem III kocht het slot in 1684. Maar omdat Het Oude Loo te klein was voor de prins en zijn gevolg werd begonnen met de bouw van Paleis het Loo. Het kasteel is een Rijksmonument en wordt gehuurd door de Koninklijke familie die er nog regelmatig gebruik van maakt. 
Penninga wordt het hoofd van de Intendance van de Koninklijke Paleizen. De Intendance is verantwoordelijk voor het beheer en onderhoud van de Paleizen en Jachtslot het Oude Loo. Daarbij horen ook het aanwezige meubilair en de tuinen en parken van de gebouwen.
Bron foto: Wikipedia HermanvdWal
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!