Nieuws

Komen er meer windmolens in Culemborg?

Komen er meer windmolens in Culemborg?
Staan Culemborgers open voor meer windmolens? Dat gaat het college van burgemeester en wethouders de komende tijd onderzoeken. In Culemborg staan al drie windmolens langs de N320, maar de gemeente kijkt of er meer welkom zijn.
CULEMBORG - Staan Culemborgers open voor meer windmolens? Dat gaat het college van burgemeester en wethouders de komende tijd onderzoeken. In Culemborg staan al drie windmolens langs de N320, maar de gemeente kijkt of er meer welkom zijn.
Culemborg wil energieneutraal worden. 'Dat wil zeggen dat we evenveel energie opwekken als dat we gebruiken. Hiervoor moeten we alles uit de kast halen', zegt wethouder Joost Reus.
Hij zegt dat ook rekening wordt gehouden met eventuele bezwaren tegen de windmolens, maar het liefst ziet de gemeente dat inwoners investeren in de windmolens. 

Bijeenkomst

Naast een online onderzoek worden twee informatieavonden georganiseerd over de voor- en nadelen van windturbines. Op 18 mei is er een avond die vooral is bedoeld voor inwoners van het buitengebied van Culemborg. In juni wordt er een tweede bijeenkomst georganiseerd.