Nieuws

De Graafschap gaat voorlopig op dezelfde voet verder

DOETINCHEM - De kans dat De Graafschap nog rechtstreeks degradeert is nihil. Tegelijkertijd moet er een wonder gebeuren willen de Superboeren de nacompetitie nog ontlopen. Tegen AZ houdt trainer Vreman zondag gewoon vast aan het winnende team tegen Utrecht.
Dat betekent dat El Jebli op de bank zit en Dean Koolhof weer in de basis staat. De Graafschap heeft vier punten meer dan hekkensluiter Cambuur, dat zondag op bezoek moet bij PSV. De Achterhoekers sluiten thuis af tegen de andere kandidaat voor de titel Ajax.
De Graafschap zou een eventueel kampioensfeest van Ajax op 8 mei dus nog kunnen verstieren. Stunt de ploeg van trainer Vreman komende zondag opnieuw kan het zelfs nog een plaats stijgen op de ranglijst. Zowel Exelsior als Willem II hebben op dit moment vier punten meer.
Voor AZ zijn de belangen zondag in het eigen stadion groot. De club uit Alkmaar is de grootste kanshebber om vierde te worden en dat betekent dit seizoen rechtstreeks Europees voetbal.
Opstelling De Graafschap: Jurjus; Will, Pröpper, Van de Pavert, Cicek; Smeets, Diemers, Koolhof, Driver; Vermeij en Peters.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!