Nieuws

Veilig Thuis Gelderland-Zuid onder verscherpt toezicht gesteld; wachtlijst met 160 zaken

Zorginstelling Veilig Thuis Gelderland-Zuid, onderdeel van GGD Gelderland-Zuid, is door de Inspectie Jeugdzorg en Inspectie Gezondheidszorg onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van maximaal zes maanden.
NIJMEGEN - Zorginstelling Veilig Thuis Gelderland-Zuid, onderdeel van GGD Gelderland-Zuid, is door de Inspectie Jeugdzorg en Inspectie Gezondheidszorg onder verscherpt toezicht gesteld voor een periode van maximaal zes maanden.
Vooral de wachtlijsten en de onjuiste informatie die de instelling over de wachtlijsten heeft gegeven zijn reden voor het verscherpte toezicht. De inspecties laten weten niet geïnformeerd te zijn over een achterstand van 160 zaken die nog beoordeeld moesten worden. 'De inspecties hebben er onvoldoende vertrouwen in dat Veilig Thuis Gelderland-Zuid de wachtlijsten binnen redelijke termijn kan wegwerken. Op dit moment lopen kinderen en kwetsbare volwassenen forse risico's.'

Samenwerkingsverband tussen 17 gemeenten

Veilig Thuis Gelderland-Zuid is een samenwerkingsverband tussen 17 gemeenten en werkt als een meldpunt voor kindermishandeling en huiselijk geweld. De organisatie moet bijdragen aan een veilige thuissituatie.
Al sinds november 2015 is het toezicht op de organisatie geïntensiveerd. Toen bleek al dat de wachtlijsten te lang waren. Nu blijkt dat dat probleem niet is verholpen en bovendien zou Veilig Thuis Gelderland-Zuid geen reëel beeld over die lijsten hebben geschetst.
Eind november trokken de inspecties al aan de bel met een vernietigend rapport
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!