Nieuws

Inbreker uit Ede aangehouden met behulp van politieheli en gebeten door politiehond

Een politiehond
Een 19-jarige Edenaar die woensdagavond zou hebben ingebroken in een pand aan de Kelvinstraat in Ede is dankzij de inzet van een politiehelikopter en een speurhond aangehouden.
EDE - Een 19-jarige Edenaar die woensdagavond zou hebben ingebroken in een pand aan de Kelvinstraat in Ede is dankzij de inzet van een politiehelikopter en een speurhond aangehouden.
De melding van de inbraak kwam rond 22.30 uur. Agenten die vervolgens richting de straat reden, zagen een man over een hekwerk klimmen waarop de achtervolging werd ingezet. 

Verstoppertje

De verdachte klom opnieuw over een hek en kwam zo op het terrein van een bedrijf aan de Celsiusstraat. Daar verstopte hij zich. De politiehond lukte het vervolgens niet de man op te snuffelen. Uiteindelijk zag de bemanning van de politieheli de verdachte achter een stapel pallets. De hond kon hem toen grijpen, waarna de politie de Edenaar meenam.

Bijtwonden

Voordat hij naar de cel ging werd nog wel even een bezoekje gebracht aan de Eerste Hulp, om de man te laten behandelen aan verwondingen die hij opliep tijdens zijn confrontatie met de politiehond.