Nieuws

Wethouder Nijmegen: 'Minder bussen in zomer beter dan helemaal geen bussen'

NIJMEGEN - Liever wat minder bussen per uur dan helemaal geen bussen omdat er een gebrek aan chauffeurs is. Dat is het antwoord van wethouder Harriët Tiemens op vragen van de Nijmeegse SP over de zomerdienstregeling van busmaatschappij BRENG.
De busmaatschappij wil deze zomer het grootste deel van de bussen slechts twee keer per uur laten rijden. De SP in Nijmegen vindt acht weken te lang, maar Tiemens heeft wel begrip voor de plannen van de busmaatschappij.
Harriët Tiemens: 'Zij kunnen met cijfers aantonen dat er in die periode echt aanmerkelijk minder mensen reizen. Je kunt het ook omdraaien en zeggen dat het niet verdedigbaar is om dan met vol tuig te blijven rijden, want dan krijg je natuurlijk wel hele grote verliezen.'

Onvoldoende chauffeurs

Bovendien heeft de busmaatschappij moeite om het rooster rond te krijgen omdat juist tijdens de zomer de meeste chauffeurs hun vakantie opnemen. Wethouder Tiemens: 'En dan loop je het risico dat er echt lijnen uitvallen. Dan staat er iemand bij de bushalte en dan komt er geen bus, dat is echt onverteerbaar.'

Kinderen gratis

Toch heeft wethouder Tiemens de scherpe kantjes van de plannen afgekregen. Zo blijft de frequentie op een aantal buslijnen hoger dan twee keer per uur. Zo blijft de bus van de Park & Ride bij de Ovatonde naar Nijmegen in de zomer vier keer per uur rijden.
Bovendien mogen kinderen (tot 12 jaar) gedurende de zomerperiode gratis meereizen met de bus.

Investeren in Flexnet

Busmaatschappij BRENG heeft beloofd om het uitgespaarde geld door de zomerdienstregeling, te investeren in het opzetten van een Flexnet. Dat is een een pool chauffeurs die door BRENG opgeleid zijn, waarover de vervoersdienst desgewenst kan beschikken. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!