Nieuws

Omvallen dreigt voor jeugdhulporganisatie Intermetzo

Spelende jeugd.
Het gaat niet goed met de Achterhoekse jeugdzorg-instelling Intermetzo. Bronnen binnen jeugdzorg en gemeenten zeggen dat het bedrijf op het randje van faillissement verkeert. Dat meldt de NRC. © public-domain-image
EEFDE - Het gaat niet goed met de Achterhoekse jeugdzorg-instelling Intermetzo. Bronnen binnen jeugdzorg en gemeenten zeggen dat het bedrijf op het randje van faillissement verkeert. Dat meldt de NRC.
De instelling zit op vijf locaties in Gelderland en op plekken in Nederland. In totaal werken volgens de krant 2300 mensen bij Intermetzo en biedt de instelling hulp aan zo'n 4500 kinderen. 
Bij navraag bij de organisatie wijst een woordvoerder direct door naar brancheorganisatie Jeugdzorg Nederland. Die laatste zegt het woord niet voor Intermetzo te voeren, maar herkent wel dat er problemen zijn bij veel jeugdzorg-instanties. Die zijn te wijten aan de nieuwe Jeugdzorgwet, waardoor in plaats van betaling vooraf de gelden pas achteraf worden uitgekeerd. 
Vakbond FNV is betrokken bij de opstelling van een sociaal plan bij Intermetzo. 'Daarbij wordt ook rekening gehouden met gedwongen ontslagen. Maar dat het bedrijf op dit moment in zulk zwaar weer zou verkeren is mij niet bekend', aldus de woordvoerder van de vakbond.

Herkenbaar

Omdat gemeenten allerlei eisen zouden stellen aan de facturen, worden deze vaak niet of te laat betaald, waardoor de instanties uiteindelijk in zwaar weer komen. De gemeente Lochem zegt de problemen binnen de jeugdhulp te herkennen, maar wil niet ingaan op de oorzaak hiervan. 
Wel is de gemeente, waar de hoofdlocatie van Intermetzo (Eefde) is gehuisvest, in gesprek met andere gemeenten om zo een gezamenlijk plan van aanpak te hebben en de jeugdzorg te waarborgen voor de cliënten. 
Naast Eefde heeft de jeugdzorg-organisatie ook vestigingen in Nijkerk, De Glind, Zutphen en Rekken. Zij konden (nog) geen reactie geven op de geruchten.  
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!