Nieuws

Giro etappe 3: Wordt het de dag van Maarten Tjallingii in zijn Arnhem?

Maarten Tjallingii - Foto ANP
De derde etappe is voor deze editie van de Giro ook eigenlijk de laatste op Nederlandse bodem. De start- en finishplaats van zaterdag zijn omgedraaid. De start is in Nijmegen, de finish in Arnhem.
ARNHEM - De derde etappe is voor deze editie van de Giro ook eigenlijk de laatste op Nederlandse bodem. De start- en finishplaats van zaterdag zijn omgedraaid. De start is in Nijmegen, de finish in Arnhem.
Het is nu de beurt aan een groot deel van de Achterhoek. Via Nijmegen, Lingewaard, Westervoort, Zevenaar, Bronckhorst, Berkelland, Lochem, Zutphen, Brummen, Rheden wordt er gefinisht in Arnhem. 

Zie ook:

De derde etappe, wederom over 190 kilometer, lijkt opnieuw een prooi te worden voor de sprinters. Toch is er één man die een heel ander plan zal hebben. Arnhemmer Maarten Tjallingii komt praktisch langs zijn huis en zal in zijn allerlaatste grote ronde willen stunten voor eigen publiek. 'Natuurlijk ga ik mijn uiterste best doen. Het is mijn afscheidswedstrijd in eigen land, eigen stad zelfs. Het is wel heel mooi om daar voor te gaan.'

Posbank

De etappe zelf is wel te vergelijken met etappe 2. Veel vlak, daarna wat klimwerk in de finale om vervolgens naar de finish te koersen met twee keer een ronde in de stad van de finish. De eerste 135 kilometer zijn vrijwel helemaal vlak, wellicht kan de wind de boel nog op 'de kant zetten.' 
Het klimmetje van de dag ligt op de Posbank. Daarna is het nog 50 kilometer vlak, waardoor er opnieuw een sprint lijkt te komen. Met opnieuw het favorietenlijstje van André Greipel, Marcel Kittel, Sacha Modolo, Elia Viviani, Giacomo Nizzolo en Arnaud Démare.
Pas wel op met vuur op de Posbank, waarschuwt de organisatie:
Bekijk hier de route van de derde etappe:
Radio Gelderland zendt vanaf 10.00 uur uit vanaf locatie en onze verslaggevers proeven de sfeer langs de route. Op televisie staan we bij de finish, en om 17.20 uur kunt u kijken naar Forza Giro Live met Leontien van Moorsel en Bas Steman. Via het liveblog op de site en de app houden we u op de hoogte van al het nieuws uit de koers en langs de route. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!