Nieuws

Waar is de 21 miljoen euro van slachterij Hilckmann in Nijmegen gebleven?

Wat is er gebeurd met de 21 miljoen euro die Nijmegen overmaakte aan slachterij Hilckmann? De gemeente wil dat weten en spande daarom een kort geding aan. Vandaag doet de rechtbank in Arnhem uitspraak.
ARNHEM - Wat is er gebeurd met de 21 miljoen euro die Nijmegen overmaakte aan slachterij Hilckmann? De gemeente wil dat weten en spande daarom een kort geding aan. Vandaag doet de rechtbank in Arnhem uitspraak.
Nijmegen trekt in 2015 ruim 27 miljoen euro uit voor de verhuizing van de slachterij naar Haps, net over de grens in Brabant. In de zomer maakt de gemeente daarvan al 21 miljoen over. Met de verhuizing zou de werkgelegenheid voor de regio worden behouden en zou Nijmegen op het bedrijfsterrein woningen kunnen bouwen.

Plotseling sluit Hilckmann de deuren

Maar van de verhuizing komt niets. Hilckmann maakt 24 februari plotseling bekend dat het de deuren sluit vanwege 'sterk gewijzigde marktomstandigheden'. 
De gemeente wil dat Hilckmann opening van zaken geeft over de 21 miljoen euro. Ook eist ze een boete van 1,4 miljoen euro van het bedrijf wegens het niet nakomen van verplichtingen.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!