Nieuws

Curator: 'Drie serieuze overnamekandidaten voor Klomp uit Ede'

Curator Cees Klomp uit Tiel is in gesprek met drie serieuze overnamekandidaten voor Klomp Groepsvervoer uit Ede. Dat bedrijf werd dinsdag failliet verklaard. De taxi's kunnen wel blijven rijden; de bank staat garant voor de hoogst noodzakelijke kosten.
EDE - Curator Cees Klomp uit Tiel is in gesprek met drie serieuze overnamekandidaten voor Klomp Groepsvervoer uit Ede. Dat bedrijf werd dinsdag failliet verklaard. De taxi's kunnen wel blijven rijden; de bank staat garant voor de hoogst noodzakelijke kosten.
Curator Klomp is sinds vorige week druk bezig met Klomp groepsvervoer. Hij vroeg het faillissement aan nadat er geen geld meer was om de salarissen te betalen. Wel heeft hij ABN Amro bereid gevonden om voor de hoogstnoodzakelijke kosten, zoals brandstof en verzekeringen voor de wagens, garant te staan.

Maatschappelijke impact

Klomp: 'Banken krijgen vaak de zwarte piet toegeschoven, maar dat ze garant staan is bijzonder. Ze doen dat omdat anders de maatschappelijke impact te groot is. Hierdoor kunnen taxi's blijven rijden en komen schoolkinderen en mindervaliden morgen niet zonder taxi te zitten. Opdrachtgevers zouden niet van het faillissement moeten merken.' De salarissen voor de chauffeurs worden betaald door het UWV.

Overnamekandidaten

De curator hoopt al na het weekend een overname rond te hebben. Daarvoor heeft hij tientallen partijen benaderd. Met twee partijen heeft hij erg serieuze gesprekken en woensdag kwam daar een derde bij. 'Volgens de rechter-commissaris zijn we op de goede weg,' aldus Klomp. Er is zelfs al een concrete bieding. Of hij alle banen kan behouden is nog onduidelijk; dat ligt volgens curator Klomp aan opdrachtgevers en de partij die Klomp Groepsvervoer overneemt.
Dat de curator en het taxibedrijf dezelfde naam hebben is overigens puur toeval.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!