Nieuws

Klomp Groepsvervoer Ede failliet; toekomst 400 chauffeurs onzeker

Klomp Groepsvervoer in Ede is failliet. Het bedrijf kreeg eerder al uitstel van betaling. De toekomst van de ongeveer 400 chauffeurs is nu onzeker.
EDE - Klomp Groepsvervoer in Ede is failliet. Het bedrijf kreeg eerder al uitstel van betaling. De toekomst van de ongeveer 400 chauffeurs is nu onzeker.
De salarissen van de werknemers worden voorlopig door uitkeringsinstantie UWV betaald.
Volgens Klomp-directeur Johan van Praet is de curator in gesprek met overnamekandidaten, maar is het te vroeg om te zeggen of dat gaat lukken.

Directeur vraagt chauffeurs om te blijven rijden

Chauffeurs worden nu opgeroepen gewoon door te rijden. ’Het is uiteraard in ieders belang dat de kwaliteit van het vervoer onverminderd goed blijft’, schrijft de directie in een mail aan medewerkers.

Verlies van contracten

Van Praet stelde eerder dat het verlies van enkele contracten per 1 april de directe aanleiding was van het aanvragen van uitstel van betaling.
Vakbond FNV spande in maart al een kort geding aan, omdat Klomp achterstallig salaris van haar chauffeurs niet uitbetaalde. Een jaar geleden kwam Klomp in het nieuws omdat het bedrijf het vakantiegeld van de werknemers niet uitbetaalde.

Achterstallig loon lastig terug te vorderen

Vakbondsbestuurder Agostino Di Giacomo Russo van CNV Vakmensen vreest dat het voor chauffeurs lastig wordt om achterstallig loon terug te vorderen: 'Klomp heeft de CAO een behoorlijke tijd niet nageleefd. Chauffeurs kregen hun woon-werkverkeer niet vergoed en met dit faillissement is het lastig om dat geld ooit nog terug te krijgen. Bij sommigen gaat dat echt om substantiële bedragen.'

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!