Nieuws

Steekpartij tijdens koningsnacht in Nijmegen, twee mannen zwaargewond in ziekenhuis

NIJMEGEN - In een café aan de Molenstraat in Nijmegen zijn tijdens de koningsnacht vier mensen gewond geraakt bij een steekpartij. Het gaat om twee mannen uit Veenendaal (19 en 20 jaar), een 19-jarige Nijmegenaar en een man van 18 jaar uit Wijchen.
De mannen uit Veenendaal raakten zwaargewond en liggen in het ziekenhuis. Ze zijn buiten levensgevaar. De man uit Nijmegen werd ook naar het ziekenhuis overgebracht, maar is inmiddels weer thuis. De man uit Wijchen heeft het ziekenhuis inmiddels ook verlaten.
De politie onderzoekt de zaak en wil graag meer weten over de reden van het incident. Ze hebben nog maar weinig getuigen gesproken en willen graag in contact komen met mensen die wat gezien of gehoord hebben. Specifiek is de politie op zoek naar twee meisjes die zich kort na het steekincident zouden hebben gemeld bij één van de portiers van het café.
Politiewoordvoerder Frank de Valk over het steekincident in Nijmegen.

'Het feest ging door'

Een bezoeker aan de koningsnacht in Nijmegen liet woensdagochtend op NPO 1 Radio weten dat veel feestvierders niets van het steekpartij mee hebben gekregen. 'De muziek bleef gewoon aan in de cafés. Het feest ging door en de sfeer was gemoedelijk.' Volgens deze omstander zou een beveiliger hebben gezegd dat één van de slachtoffers een klaplong heeft opgelopen. 

Duizenden bezoekers weggestuurd

Agenten hadden overigens de handen vol aan het wegsturen van duizenden bezoekers in en rond de Molenstraat. Dit gebeurde volgens de politie wel in alle kalmte. Hiervoor sprongen ook agenten van buiten Nijmegen, onder andere van de Landelijke Eenheid, bij.