Nieuws

Zes dingen die wél leuk zijn om te doen op Koningsdag

ARNHEM - Geen zin in zaklopen of pleepotwerpen op deze Koningsdag? Wat is er wel leuk om te doen en te zien in Gelderland op de verjaardag van de koning?
  • Rapper Typhoon treedt op van 20.00 tot 21.00 uur op het Gele Rijdersplein in Arnhem. Hij wordt alom geroemd om zijn filosofische teksten en won talloze prijzen, zoals Edisons en 3FM Awards. Zowel critici als publiek vond zijn laatste album Lobi Da Basi een van de beste albums van het jaar. Maar hij staat vooral bekend om zijn sterke live optredens. Kleurrijk en muzikaal, eerlijk en openhartig.
  • Goffertweide Nijmegen: klimwand, kabelbaan en hindernisbaan. Uitdagende activiteiten voor kinderen.
  • Zangeres en songwriter Lisa Kézér en het orkest De Boemeltjes treden om 20.00 uur op in de St. Maartenskerk in Tiel. De Boemeltjes bestaat uit 50 orkestleden met en zonder verstandelijke beperking. Lisa Kézér speelt country en blues en maakt daar pop van.
Lisa Kézér (screenshot YouTube)
  • Zeepkistrace in Beek Berg en Dal. In een zeepkist zo snel mogelijk een heuvel afgaan. Ook is er een originaliteitsprijs voor de mooiste zeepkist. De race is van 13.00 tot 16.00 uur. Volgens de organisator wordt het parcours bij veel sneeuw omgevormd in een sleebaan.
  • Capoeira in het Beekpark in Apeldoorn. Tussen 11.00 en 15.00 uur op elk heel uur een demonstratie van een kwartier. Capoeira is een Braziliaanse vecht-dans. Twee mensen spelen het capoeiraspel in een door mensen gevormde cirkel met muzikanten. Het spel is een uitwisseling van aanvals- en verdedigingstechnieken op muziek, waarbij de 'verdedigende' partij laag gebukte, ontwijkende bewegingen maakt. Capoeira ziet eruit als een combinatie van vele acrobatische bewegingen en draaitrappen.
  • Kids Living Statues in Vorden: Kinderen van 7 tot en met 13 jaar verzinnen een persoon, dier of fantasiefiguur die ze willen spelen. En staan dan stil als een standbeeld.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!