Nieuws

Steeds meer ongelukken op A15 in Rivierengebied

Het aantal ongelukken op de A15 is in het Rivierengebied tussen 2010 en 2014 met 58 procent gestegen. Landelijk daalde het aantal ongelukken juist. Dat blijkt uit een verkeerskundige analyse in opdracht van de Regio Rivierenland.
ARNHEM - Het aantal ongelukken op de A15 is in het Rivierengebied tussen 2010 en 2014 met 58 procent gestegen. Landelijk daalde het aantal ongelukken juist. Dat blijkt uit een verkeerskundige analyse in opdracht van de Regio Rivierenland.
De Regio Rivierenland is een samenwerking tussen de gemeenten Buren, Culemborg, Geldermalsen, Lingewaal, Maasdriel, Neder-Betuwe, Neerijnen, Tiel, West Maas en Waal en Zaltbommel. In dit onderzoek is het stuk snelweg onderzocht tussen de hectometerpalen 100,0 en 150,0. 
In 2010 waren er 113 ongevallen, in 2014 waren er 205. Het aantal doden steeg van 0 naar 4. Bij ongeveer 85 procent van die ongevallen is een auto betrokken, blijkt uit de cijfers. Bij de helft van de dodelijke ongelukken is een vrachtauto betrokken. 
Op de A15 rijdt relatief veel vrachtverkeer, constateert Panteia dat de verkeersanalyse opstelde. Het vrachtverkeer neemt op de A15 20 procent in van het totaal.  

Zware ongelukken

De uitkomsten van dit onderzoek werden onlangs aangekondigd door wethouder Henk Driessen van de gemeente Tiel. Maandag werd het onderzoek openbaar. De wethouder kondigde de conclusies van het onderzoek aan naar aanleiding van een dodelijk ongeval op de A15 bij Vuren op maandag 11 april
Aanleiding voor de verkeersanalyse is het grote aantal zware ongelukken tussen knooppunt Valburg en Gorinchem van de afgelopen jaren. Daarbij vielen dit jaar alleen al twee doden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!