Nieuws

Winkeliers kunnen drankje aanbieden in Doetinchem, maar mag dat wel?

Een glaasje wijn of een colaatje verkopen in een winkel, en een fles wijn die kan worden verkocht in een horecazaak. Het kan binnenkort in Doetinchem want de gemeente gaat experimenteren met het verruimen van de drank- en horecawet.
DOETINCHEM - Een glaasje wijn of een colaatje verkopen in een winkel, en een fles wijn die kan worden verkocht in een horecazaak. Het kan binnenkort in Doetinchem want de gemeente gaat experimenteren met het verruimen van de drank- en horecawet.
Ondernemers kunnen zich aanmelden voor de proef in het hart van het centrum die duurt tot begin 2017. Toch is het experiment opvallend, omdat zo'n zelfde experiment in Zwolle werd verboden door de rechtbank. De branchevervaging, blurring genoemd, was volgens de rechter in strijd met de wet.

Gemeente verwacht geen rechtszaak

'Het verschil is dat wij goede afspraken hebben gemaakt met zowel de horeca-ondernemers als de winkeliers. Het is bij ons dus horeca in de winkels en andersom', vertelt een woordvoerder van de gemeente. De gemeente gaat er dan ook niet vanuit dat het tegen een rechtszaak aan zal lopen.
Ondernemers die mee willen doen kunnen zich tot 16 mei aanmelden, er geldt een maximum van 25 winkeliers en/of horecagelegenheden. 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!