Nieuws

Brug in Westervoort maand eerder dicht dan gepland voor onderhoud

De Westervoortsebrug bij Westervoort gaat in de zomer zes weken dicht voor onderhoud. Daardoor kan auto-, motor-, en vrachtverkeer vanaf 25 juli een tijdje geen gebruik maken van de brug. De werkzaamheden zijn een maand eerder dan verwacht. © WikiCommons
WESTERVOORT - De Westervoortsebrug bij Westervoort gaat in de zomer zes weken dicht voor onderhoud. Daardoor kan auto-, motor-, en vrachtverkeer vanaf 25 juli een tijdje geen gebruik maken van de brug. De werkzaamheden zijn een maand eerder dan verwacht.
De staalconstructie van de brug wordt geverfd, zowel de onderkant als de bovenkant. Daarnaast wordt de bovenste laag van het fietspad vervangen.

Hoe moet ik dan van en naar Westervoort?

Wilt u naar Westervoort toe? Of moet u vanuit Westervoort naar Arnhem, Duiven of Zevenaar? Dan verandert de route mogelijk voor u:
  • Auto-,motor- en vrachtverkeer moet tijdens de afsluiting omrijden. Dat zal moeten gebeuren via de A12
  • Landbouwvoertuigen, hulpdiensten, het openbaar vervoer en 45-kilometerauto's kunnen wel over de brug blijven rijden. Voor hen blijft er één rijstrook open waarbij de rijrichting continu wordt omgewisseld
  • Fietsers kunnen altijd gebruik blijven maken van de brug

Informatieavond voor omwonenden

Op 19 mei is er in zalencentrum Wieleman (Westervoort) een informatieavond voor omwonenden. Dan zullen Rijkswaterstaat, de aannemer en de gemeenten Arnhem en Westervoort toelichting geven.
Op 4 september gaat de brug weer open.