Nieuws

Peperdure auto's trekken veel bekijks Nijmegen

NIJMEGEN - Autoliefhebbers konden zondag hun hart ophalen in Nijmegen. Daar werd bij de Wereldkeuken de jaarlijkse Supercar-meeting gehouden. Op het parkeerterrein stonden zo'n 65 peperdure wagens, onder meer Ferrari's, Lamborghini's en Porsches.
De Supercar-meeting is een jaarlijks terugkerend evenement voor autoliefhebbers met auto's in het hogere segment. De liefhebbers gaan met elkaar op pad, rijden rond en eten een hapje. 
De auto's trekken behoorlijk wat bekijks. En natuurlijk wordt er ook even geshowd. Zo komen alle auto's heel hard de parkeerplaats opgereden. Maar volgens Leander Kolen van de organisatie kan er niets mis gaan. 'We hebben het terrein afgezet met linten. Veiligheid is heel belangrijk voor ons.'

Lexus

Een van deelnemers aan de Supercar-meeting is Johan Manders. Hij is apetrots op zijn oranje Lexus RCF met een geschatte nieuwwaarde van zo'n 140 duizend euro. 'Ik wilde er heel graag eentje, behoorlijk moeilijk, maar het is gelukt. Er zijn er twee van in Nederland, een zwarte en mijn oranje Lexus', vertelt de autoliefhebber trots.
Zijn Lexus haalt bijna 300 kilometer per uur. 'In Nederland moet je daarmee natuurlijk uitkijken, al is de verleiding heel groot, maar ik beheers me', vertelt Manders lachend. Hij doet mee met de Supercar-meeting, omdat hij het leuk vindt contact te hebben met andere autoliefhebbers. 'Lekker een dagje bezig', aldus Manders.