Nieuws

Weer auto's in brand in Culemborg

CULEMBORG - Culemborg is ondanks de eerdere arrestatie van een verdachte weer geteisterd door autobranden. Afgelopen avond en nacht was het raak in de Rozenstraat en Van der Duyn van Maasdamstraat. De politie gaat uit van brandstichting.
De eerste brand was zaterdagavond laat in de Rozenstraat. De brandweer bluste het vuur, maar de wagen raakte zwaar beschadigd.
Enkele uren later was het raak in de Van der Duyn van Maasdamstraat. Een buurtbewoner ontdekte een brandje bij het voorwiel aan de passagierskant van de auto.
Volgens de politie was ook geprobeerd aan de kant van de bestuurder brand te stichten. De brandweer hoefde in dit geval niet in actie te komen, omdat agenten het vuur met een brandblusser konden doven.
Uit eerste onderzoek komt naar voren dat beide branden zijn aangestoken. Agenten doen buurt- en technisch onderzoek. Getuigen wordt verzocht zich te melden. Het doorgeven van tips kan via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.
De politie hield afgelopen week een man van 19 aan voor een reeks autobranden. Hij is weer op vrije voeten, maar nog wel verdachte. Hij wordt niet verdacht van de brandstichtingen van dit weekend.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!