Nieuws

De Sterkste Man dreigt te vertrekken uit Tolkamer

TOLKAMER - Genoeg te tillen zaterdag bij de voorronde voor de Sterkste Man van Nederland in Tolkamer. Nu de gemeente de subsidie in dreigt te trekken, zoekt de organisatie naar een nieuwe locatie.
Een vrachtwagen van 17 ton vooruit slepen? Eitje. Halters van 125 kilo tillen? Geen probleem. Een bak van 400 gewicht tillen? Ook daar draaien de deelnemers aan de voorronde van Sterkste Man van Nederland hun hand niet voor om. Met rode hoofden en gespannen spieren laten ze hun kunnen zien aan het publiek dat toekijkt op de Europakade.

Gemeente dreigt te stoppen met subsidie

Wellicht dat het voor het laatst is op deze locatie aan de Rijn. De directie van De Sterkste Man wil het evenement gratis houden voor het publiek en hebben daarvoor subsidie nodig. En juist die subsidie dreigt de gemeente Rijnwaarden in te trekken. En dus wil de organisatie vertrekken naar een gemeente die het evenement wel wil hebben.

Wethouder wil een gesprek

Wethouder Jos Lamers wil wel met de organisatie om tafel om ze in Tolkamer te houden. 'Het is een prachtige locatie en een mooi evenement. Het zou zonde zijn als dat niet meer hier gehouden wordt. Ik nodig de organisatie uit om met ons om tafel te gaan.' Wellicht dat de vijftien deelnemers volgend jaar zich toch nog op de kade in Tolkamer in het zweet mogen werken.
 
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!