Nieuws

Giro-directeur toost in Arnhem op succesvolle wielerronde

ARNHEM - De Italiaanse organisatie is officieel akkoord: de Giroroute voldoet aan de eisen. Vrijdag was Giro-directeur Mauro Vegni in Arnhem om de puntjes op de i te zetten.
'De roze fietsen vond hij prachtig', vertelde Simone Richardson van de Nederlandse Giro-organisatie. Verder is onder meer besproken hoe de ploegenpresentatie tijdens de wielerronde moet worden geregeld.
Giro-directeur Vegni opende met het doorknippen van een lint een expositie in het tijdelijke gebouw van de Provincie Gelderland, aan de Eusebiusbuitensingel. Vervolgens hief hij zijn glas jus d'orange met de woorden: 'Giro'. Hij liet weten uit te kijken naar de start van het wielerevenement. 

Thijs Roks kon slecht tegen spaghetti

Vrijwilliger Peter Bisseling schreef de teksten voor de tentoonstelling. Hij vertelde aan Vegni dat wielrenner Thijs Roks de eerste wielrenner uit Nederland was die deelnam aan de Giro. 
Roks nam destijds zijn koffer en fiets mee in de trein. Volgens Bisseling at Roks doorgaans gewoon aardappelen. Toen hij spaghetti en olie naar binnen werkte, viel dat zo slecht dat hij zelfs van zijn fiets moest afstappen.