Nieuws

Verwaarlozen vee en Heumensoord in In Gelderland Live

In ons praatprogramma In Gelderland Live is zondag volop aandacht voor de situatie in de varkenshouderij en het kamp Heumensoord.
ARNHEM - In ons praatprogramma In Gelderland Live is zondag volop aandacht voor de situatie in de varkenshouderij en het kamp Heumensoord.
Afgelopen week werden in de gemeente Berkelland 400 dode varkens gevonden die maanden in een stal hadden gelegen. De varkenshouderij heeft het zwaar. Hoe heeft dit kunnen gebeuren en hoe voorkomen we zulke drama's? We praten met Dirk Dekker, veehouder uit Nijkerk, lid van het bestuur van LTO Gelderland en columnist van vakblad Boerderij. Ook schuift veearts John Vonk uit Dreumel aan, hij is gespecialiseerd in varkens en komt veel bij boeren over de vloer.
En vriend en vijand waren het erover eens: kamp Heumensoord is niet ideaal. Toch zijn er maandenlang vluchtelingen opgevangen, want anders moesten ze onder de brug slapen. Hoe kijken we erop terug en wat zijn de lessen voor de toekomst? De burgemeesters Bruls van Nijmegen en Mengde van Heumen schuiven aan, evenals Jan van der Werff van Vluchtelingenwerk en Gerard Bakker van het COA.

De uitzending van In Gelderland Live is zondagochtend 24 april om 11.00, herhalingen om 12.00, 13.00 en 16.25. De presentatie is in handen van Annemieke Schakelaar.