Nieuws

Man uit Culemborg verdacht van reeks autobranden

CULEMBORG - De politie hoopt met de aanhouding van een 19-jarige man uit Culemborg meerdere autobranden in de stad te hebben opgelost. De Culemborger wordt ervan verdacht donderdagavond zeker drie auto's in brand te hebben gestoken.
Of hij ook verantwoordelijk is voor de andere autobranden in Culemborg wordt uitgezocht. De man is sinds zaterdag weer op vrije voeten, maar is nog wel verdachte.
De politie denkt dat deze man niet de enige is die brandjes heeft gesticht, omdat na de aanhouding van de Culemborger een schuur in vuur en vlam werd gezet.

Bijna elke avond raak

Deze week werd Culemborg bijna elke avond opgeschrikt door autobranden. Het was maandag, dinsdag en donderdag raak, met name in de wijk Terweijde. Maandagavond ging het vijf keer mis, dinsdag één keer en donderdagavond drie keer.
Daarnaast werd er dinsdag een afvalcontainer bij het Willem Alexander College in brand gezet en in de nacht van donderdag op vrijdag een schuur aan de Burgemeester Schorelaan.
Een overzicht van de autobranden in Culemborg.
Donderdagavond werd in de Pryssehof een auto verwoest. In de Troelstrastraat bleef het bij een poging. Daar werd een ruit van een bedrijfsbusje ingegooid en daarna werd er brandbaar materiaal in de bus gegooid. Waarschijnlijk ging het vuur vanzelf uit. 
Op de Parklaan ging donderdagavond ook een auto in vlammen op.