Nieuws

De belangrijke doelpunten van Vincent Vermeij, de cultheld van De Graafschap

Vincent Vermeij juicht voor weer een beslissende treffer
Vincent Vermeij geldt momenteel als de absolute cultheld van de supporters van De Graafschap. © Broer van den Boom
DOETINCHEM - Vincent Vermeij geldt momenteel als de absolute cultheld van de supporters van De Graafschap.
En dat is niet voor niks, want de doelpunten van de lange spits zijn zonder uitzondering goud waard voor de Doetinchemse club. Een overzicht van zijn succesreeks.
GO AHEAD EAGLES-DE GRAAFSCHAP 0-1
De Graafschap had thuis met 1-0 gewonnen in de halve finales van de play-offs tegen Go Ahead, maar kwam in Deventer onder enorme druk te staan. In de tweede helft kopte de net ingevallen Vermeij raak uit een hoekschop van Lion Kaak. De Graafschap door naar de finale en degradatie voor de Eagles.
VOLENDAM-DE GRAAFSCHAP 0-1
De Graafschap kon promoveren, maar de 0-0 op De Vijverberg bood daarvoor geen zekerheid. In Volendam kwamen de Doetinchemmers een paar keer goed weg en was het Vermeij, ditmaal wel basisspeler, die vlak voor rust een bal binnen wist te glijden. Dat bleek de enige treffer van de wedstrijd en dus was de spits de man die De Graafschap naar de eredivisie schoot.
HEERENVEEN-DE GRAAFSCHAP 3-1
Vincent Vermeij kreeg bij het debuut van De Graafschap geen basisplaats en moest vanaf de bank met lede ogen toezien dat De Graafschap op achterstand kwam in Heerenveen. Als invaller zorgde hij nog wel voor de 3-1 en maakte hij dus het eerste doelpunt op eredivisieniveau in ruim drie jaar voor de Superboeren.
DE GRAAFSCHAP-WILLEM II 2-2
De Graafschap was na zes speeldagen nog puntloos en tegen Willem II leek het weer verkeerd te gaan. Een 0-2 achterstand en een rode kaart voor Alexander Bannink. Maar vlak voor tijd was het de wederom ingevallen Vermeij die de 2-2 maakte en zo bezorgde hij De Graafschap het eerste punt van dit seizoen.
DE GRAAFSCHAP-EXCELSIOR 2-0
In de winterstop bungelde De Graafschap hopeloos onderaan met slechts vijf punten, acht punten achter Cambuur. De eerste stap van de inhaalrace moest plaatsvinden tegen Excelsior en dat gebeurde ook. Uiteraard was het Vermeij die de beslissende 2-0 voor zijn rekening nam, ditmaal als basisspeler.
DE GRAAFSCHAP-ADO DEN HAAG 3-1
Weer zo'n wedstrijd die gewonnen moest worden, maar via Havenaar werd het al snel 0-1. De belangrijke gelijkmaker was weer van Vermeij en door de 3-1 zege werd het gat met Cambuur al bijna gedicht.
DE GRAAFSCHAP-VITESSE 2-2
"Misschien moet ik zondag maar scoren tegen Vitesse. Of twee keer", zei Vincent Vermeij in een interview met Freek Jansen van Voetbal International. En de spits maakte zijn woorden waar. Hij zorgde op prachtige wijze voor de gelijkmaker en zette De Graafschap meteen na rust zelfs op voorsprong.
DE GRAAFSCHAP-CAMBUUR 2-2
De kelderkraker op De Vijverberg en De Graafschap stond onder hoogspanning. Maar uiteraard was het Vermeij die de score wist te openen.
FC UTRECHT-DE GRAAFSCHAP 0-2
Met een marge van slechts twee punten en een op papier heel zwaar programma ging De Graafschap woensdag naar Utrecht. Vincent Vermeij brak de ban met de openingstreffer en de spits verhoogde zijn heldenstatus met een prachtige kopbal in de kruising, die tot de 0-2 leidde. En daarmee nam De Graafschap vrijwel definitief afstand van de laatste plaats en dus behoedde Vermeij zijn club voor degradatie.
Het wachten is nu op zijn beslissende doelpunten om De Graafschap te laten overleven in de play-offs om promotie.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!