Nieuws

Eerbeek krijgt eerste Gelderse Cruyff Court na dood van 'nummer 14'

Screenshot uit filmpje Cruijff Court Scherpenzeel
In Eerbeek wordt deze vrijdag een Cruyff Court geopend. Het is het eerste trapveldje dat in Gelderland komt na de dood (eind maart) van naamgever Johan Cruijff. Het toeval wil ook dat dit het veertiende Cruyff Court in Gelderland is.
EERBEEK - In Eerbeek wordt deze vrijdag een Cruyff Court geopend. Het is het eerste trapveldje dat in Gelderland komt na de dood (eind maart) van naamgever Johan Cruijff. Het toeval wil ook dat dit het veertiende Cruyff Court in Gelderland is.
Het voetbalveldje ligt op het voorterrein van de Eerbeekse sporthal De Bhoele. Bij de opening wordt een speciale wedstrijd gespeeld tussen Eerbeekse jongeren, die het trapveldje voor een groot deel hebben gerealiseerd, en een speciaal VIP-team uit de gemeente Brummen.
Daaraan voorafgaand wordt ook nog een voorronde van de Cruyff Courts 6 versus 6 gespeeld. Een toernooi dat wordt georganiseerd door Eerbeekse jongeren. Uitgangspunt van dat toernooi is respect, een aspect waar de eind maart overleden Johan Cruijff een grote waarde aan hechtte.

Cruyff Court nummer 14

Daarnaast is het Cruyff Court nog bijzonder. Net zoals Cruijff natuurlijk de 'nummer 14' was, is dit het 14e Cruijff Court in Gelderland. Eerder werden er velden geopend in Apeldoorn (2), Arnhem (3), Hummelo, Nijmegen (4), Tiel, Zevenaar en Scherpenzeel.
Bij dat laatste veld opende oud-Vitessenaar en inwoner van Scherpenzeel, Marco van Ginkel, het Cruyff Court.

Zie ook:

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06 - 220 543 52 of stuur een mail: omroep@gld.nl!