Nieuws

Verwarde man in onderbroek slaat agente knock out

In het Achterhoekse Netterden is een agente bewusteloos geslagen door een verwarde man in een onderbroek. Een andere agente probeerde de man te stoppen door pepperspray te gebruiken, maar door de tegenwind kreeg ze zelf de vloeistof in haar gezicht.
NETTERDEN - In het Achterhoekse Netterden is een agente bewusteloos geslagen door een verwarde man in een onderbroek. Een andere agente probeerde de man te stoppen door pepperspray te gebruiken, maar door de tegenwind kreeg ze zelf de vloeistof in haar gezicht.
De agenten hadden de verwarde man in de Jonkerstraat in Netterden gevonden. De 29-jarige man uit het Duitse Rees had alleen een onderbroek aan. Zijn auto stond vast in een weiland en hij was via een beek naar de overkant gezwommen.
Hij was toen nog redelijk rustig en vroeg aan de agenten of ze hem naar zijn auto wilden brengen. De agenten namen de man mee in de politiewagen en daar ging de man door het lint.
Eén van de agenten kreeg een kopstoot en een paar rake klappen in het gezicht. De agente verloor kort haar bewustzijn.
De andere agente probeerde daarna de doorgedraaide man met pepperspray tot stoppen te dwingen, maar dat liep niet goed af. Door de tegenwind kreeg zij zelf de vloeistof in haar gezicht.
De man in onderbroek wist daarna er vandoor te gaan. De agente had een noodoproep via de portofoon gedaan. De man kon daardoor later worden aangehouden.
De agente werd behandeld aan de verwondingen. Ze heeft aangifte gedaan van zware mishandeling.