Nieuws

Johan Vlemmix geeft startschot 44e Batavierenrace

In de nacht van vrijdag op zaterdag zal om 00:00 uur het startschot worden gelost voor de 44e Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede. Dit jaar schiet Johan Vlemmix de hardlopers de Brakkensteinse bossen in.
NIJMEGEN - In de nacht van vrijdag op zaterdag zal om 00:00 uur het startschot worden gelost voor de 44e Batavierenrace van Nijmegen naar Enschede. Dit jaar schiet Johan Vlemmix de hardlopers de Brakkensteinse bossen in.
De Batavierenrace bestaat al sinds 1973 en is de grootste estafetteloop ter wereld. Ieder jaar rennen meer dan 8.500 sportieve studenten vanaf het Radboud Sportcentrum in Nijmegen, via Duitsland, de Achterhoek en het centrum van Enschede naar de campus van de Universiteit Twente. Daar wordt dan het grootste studentenfeest van de Benelux gehouden; er komen ruim 14.000 bezoekers op af.

175 kilometer lang

De totale lengte van het parcours bedraagt 175 kilometer, een afstand die de snelste ploegen in minder dan elf uur afleggen. De Batavierenrace telt 25 etappes die door teams van 25 studenten worden gelopen. De race wordt geheel georganiseerd voor en door studenten.
Foto: batavierenrace.nl